Βιογραφικό σημείωμα

   Ο Ηλίας Καράμπελας γεννήθηκε στην Αμμουδιά Σερρών από αγροτική οικογένεια, γιος του αυτοκινητιστή Βασίλη Καράμπελα και της Πασχαλίας Καράμπελα. Έχει δύο αδέρφια, τη Ζωή και τον Δημήτρη που ζούνε στις Σέρρες και είναι και οι δύο επιτυχημένοι.
  Είναι παντρεμένος με τη Μαρία και έχει ένα γιο, τον Αριστοτέλη. Η γυναίκα του έχει τελειώσει την ακαδημία καλών τεχνών της Σόφιας, είναι καθηγήτρια ζωγραφικής και αγιογραφίας και έχει κάνει πολλές εκθέσεις ζωγραφικής.
   Μετά το δημοτικό σχολείο στο χωριό, ο Ηλίας Καράμπελας συνέχισε στο γυμνάσιο στη Σκοτούσα και στο λύκειο στις Σέρρες. Σπούδασε δομικός και ηλεκτρολόγος - μηχανολόγος στη σχολή εργοδηγών του νομού Σερρών. Κατόπιν σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια της Ιταλίας και πήρε το πτυχίο του φαρμακοποιού.
   Ασκεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού στις Σέρρες από το 1981 μέχρι σήμερα.
   Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό (στίβος) και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα κατακτώντας πολλές διακρίσεις ως πρωταθλητής του άλματος τριπλούν από το 1996 μέχρι και σήμερα σε Πανελλήνιους και Βαλκανικούς αγώνες καθώς επίσης έχει πολλές διακρίσεις σε Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες. Στο παρελθόν ήταν αθλητής στην ομάδα μπάσκετ του Ηρακλή Αμμουδιάς Σερρών (1985 - 1995).
   Στηρίζει και ενισχύει τους αθλητικούς συλλόγους. Αυτή τη στιγμή είναι πρόεδρος των Βετεράνων Αθλητών Στίβου του νομού Σερρών που φέρει τον τίτλο Σ.Ε.Β.Α.Σ. Σερρών, πρόεδρος του αθλητικού τμήματος φαρμακοποιών του νομού Σερρών και αντιπρόεδρος του πανελλήνιου συνδέσμου αθλητών στίβου υγειονομικών με έδρα την Αθήνα (Π.Α.Ε.Σ.Υ.)
   Έχει υπηρετήσει ως έφεδρος αξιωματικός του υγειονομικού και υπήρξε πρόεδρος των εφέδρων αξιωματικών νομού Σερρών και διετέλλεσε διοικητικό μέλος του εικοσιπενταμελούς της Πανελλήνιας ομοσπονδίας των εφέδρων αξιωματικών. Εργάστηκε με ζήλο και αγάπη για την προβολή του εφεδρικού κινήματος στο νομό Σερρών και σε όλη την Ελλάδα.
   Γνωρίζει δύο γλώσσες, την Ιταλική και τη Βουλγαρική.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου